Alle zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november 2021 de premie voor de zorgverzekering 2022 bekend maken. Vanaf dat moment kunt u (t/m 31 december 2021) uw zorgverzekering vergelijken en overstappen naar een andere verzekeraar.

Opzeggen

Wilt u de polis opzeggen bij uw huidige zorgverzekeraar, dan moet uw opzegging voor 1 januari 2022 bij uw huidige zorgverzekeraar binnen zijn. 

Nieuwe verzekering

U heeft tot 01 februari 2022 de tijd om u aan te melden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Uw verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 01 januari 2022.

Let op: bij een premieachterstand kunt u niet wisselen van verzekeraar.

Maak het u makkelijk: De overstapservice

U kunt ook gebruik maken van de overstapservice: Meldt u vóór 1 januari 2022 aan bij uw nieuwe zorgverzekeraar en geef de nieuwe zorgverzekeraar de opdracht uw oude verzekering op te zeggen. Op het moment van overstappen kunt u er eventueel voor kiezen alleen uw basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar af te sluiten en de aanvullende verzekering bij de oude zorgverzekeraar te laten lopen.

Persoonsgegevens

Om u een ziektekostenpolis te kunnen verstrekken, hebben wij uw adresgegevens nodig. Uw adresgegevens slaan wij op in onze eigen database. Daarnaast geven wij uw adresgegevens ook door aan de algemene database van verzekeraars en zorgverleners, Vecozo. Dit is een uiterst streng beveiligde database.